Hakkımızda - Zorbalığı Engelle

Hakkımızda

1996 yılından bu yana her yıl ortalama 80.871 kız öğrenciye yurt, 14.889 kız öğrenciye ihtiyaç ve başarı bursu sunmuş olan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, bugünün kız çocuklarının, geleceğin başarılı bilim insanları, öğretmenleri, mühendisleri, hukukçuları, sanatçıları olabilmeleri için çalışıyor.

TÜRGEV, öğrencilerinin sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp onların fikirsel, bilimsel, sanatsal, kültürel alanlarda etkin birer fert olarak rol alabilmeleri ve kendilerini ilgi duydukları konularda yetiştirebilmeleri için de münbit bir zemin olma iddiasını taşıyor.

Burs ve barınma desteklerinin yanı sıra, kendi ülkesinin ve dünyanın geleceğiyle ilgili konularda dert ve söz sahibi gençlerin yetişmesi hedefiyle atölye programları, seminerler ve akademik dersler organize eden TÜRGEV, kız çocuklarını toplumun ve kültürün yapı taşı olarak görüyor ve hayatın her alanında değer üreten bireyler olmaları için onları destekliyor.

TÜRGEV, genç kızların hayallerine imkân sunma gayretinin her alanda güçlü ve saygın bir toplum inşa etmek için atılan en hayati adımlardan biri olduğunu bilerek, onların özgüven sahibi, önyargısız, açık fikirli, sorumluluk alabilen, duyarlı, hayata, insana ve hukuka saygılı bireyler olarak yetişmeleri için tecrübe alanları açıyor.

Mezunlarını üniversite eğitimleri sonrasında da destekleyerek, onların eğitim alanındaki iddialarının ve etkilerinin takipçisi olmaya gayret eden TÜRGEV, sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceğine de anlam katacak hayalleri ve istekleri olan gençlere fırsat alanları açmak için her geçen gün büyüyen bir heyecanla projeler üretiyor.

Misyonu doğrultusunda yürüttüğü Çevrimiçi Zorbalığa Karşı Farkındalık Kampanyası ile TÜRGEV, çocukları, gençleri, ebeveynleri, bakım verenleri ve eğitimcileri, çevrimiçi ortamda güçlendirecek bilgiler ve araçlar sunarak toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Merhameti ve nezaketi odağa alan bir yaklaşımla değerler eğitimini, teknoloji okuryazarlığının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin, doğru rol modeller ve psikososyal destek ile gelişmesine, kendi sesini ve yolunu tayin edebilme yeterliliğine ulaşmasına katkıda bulunabilmek temennisi ile…